FIA fortsättning

Efter ett dygn fyllt med mail och telefonkonversationer med alla möjliga människor i dragracing-europa har jag kommit fram till att ingen har tackat ja(eller vill erkänna det) eller samtyckt till det som nu har hänt  med EM serien...
Alla skyller på någonting, men mest på Rico Antes.
Det låter för mig helt otroligt att en man kan ha sådan makt att han mot FIA:s vilja, mot Speed Groups vilja och mot flertalet av teamens vilja lyckas få igenom detta detta!!! 
Jag har fortfarande inte fått ett klart besked vad Syftet med Speed Group är, eller hur många av EM teamen som är medlemmar.

Om det nu blir så att en del utvalda klasser skall åka till Tyskland,  tycker jag absolut att vi som klass (Pro Stock) i framtiden ska försöka förhandla med arrangörer själva. Förra året avstod en del team från att delta i tävlingen i Norge på grund av solidaritet mot FIA...
Förutom att jag är väldigt besviken och misstänksam mot detta som hänt, så är det beklämmande att vi får den här informationen endast ca: en månad innan säsongsstart.

Informationen jag fått(ej av Speed Group) är att SG ska solidariskt förhandla för ALLA EM klasser. Om den informationen stämmer, tycker jag att SG kraftigt ska avråda alla team från att delta i Hockenheim.

Kommentarer
Postat av: Patrick Grahn

Mycket bra att detta kommer upp till ytan så att sanningen kan komma fram. Hoppas att alla som är berörda kan förhandla tillsammans i framtiden för en bra EM-serie för samtliga klasser (naturligtvis). Det gynnar naturligtvis ingen på sikt att det saknas klasser på en enskild EM-deltävling.

2008-04-19 @ 10:21:38
Postat av: Anonym

Det var ingen FIA tävling i Norge förra året , bara UEM deltävling.

2008-04-19 @ 11:38:23
Postat av: Anonym

Nej, Norge-tävlingen som Adam referar till var ingen EM-tävling men alla åkare var inbjudna och många ville dit, bl.a. för att få bantid på europas bästa dragstrip.

Gullqvist gick då ut med ett stenhårt brev till alla FIA-åkare där han slängde mer än lovligt skit på Gardermoen med uppmaning till bojkott. Pro Stock-åkarna var solidariska med Speed Group och åkte inte till Noreg. Den solidariteten visar sig nu inte vara värt någonting.

Så länge framstående spelare och "ledare" som Gullqvist inte visar tillräckligt med professonalism att ha överseende med personliga aspekter på andra aktörer inom sporten och sätter personlig prestige före sportens välbefinnande så kommer dragracing inte att ta sig ur den sandlåda som vi befinner oss i.

Så enkelt är det.

2008-04-19 @ 12:05:44
Postat av: Tommy, SHRA-Sundsvall

Mycket intressant debatt om EM klasserna som nu pågår. Enligt detta så kan en arrangör alltså välja att söka ett EM för de klasser som man anser sig ha tid och råd att köra?? Kan någon svara, t.ex. MG vart och vem som beviljar en sådan ansökan och när sista datum är för 2008? Denna möjlighet gör att kostnaden för att arrangera ett EM som annars ligger på ca 1 milj. sjunker till rimliga kostnader om man väljer bort en del klasser !!
MVH Tommy Edström

2008-04-19 @ 12:46:03
Postat av: Hasse

finns nr på www.promod.nu.

Ang att Prostock heter Nordic innan så gjorde även Promod detta.
Finns ett tysk prostock team som var nere testa i Meca
förra året.

2008-04-19 @ 15:08:03
Postat av: Anonym

Antal medlemmar i Speed Group. Räknar man med att det som står på deras hemsida är korrekt så gäller att av alla 78 startande i FIA DR 2007 så är bara 25 av dom med i SG. Mindre än en tredjedel.

2008-04-19 @ 15:22:27
Postat av: Hasse

http://www.speedgroup.se/

Här är deras hemsida ifall ni vill titta!

2008-04-19 @ 17:05:24
Postat av: Arrangør Gardermoen

Norge prøvde å forklare MG hvorfor vi måtte avlyse i 2007. Vi fikk av de norske førerne kopi av brevet som ble sendt til dere førere.

Dessverre trakk sponsoren seg. Dette fikk vi vite i februar 2007, og det var veldig overraskende.

Vi sendte et svar til MG, og vi ba han sende det
videre til førerne, slik at vi også kunne ha mulighet til å forklare situasjonen.
Dette ble ikke gjort.

NDRG søker ikke EM i Norge. Det gjør Det Norske Forbundet (NBF).
De må også stå for å avlyse.
Avlysningen ble gjort i februar/mars, og vi fikk beskjed fra det Norske forbundet om at FIA sin frist for avlysning er 1 mai.
Altså avlyste Norge lenge før fristen.

Bare til opplysning!

2008-04-19 @ 21:18:23
Postat av: Micke Gullqvist

Tommy; Jag har ju pratat med dig om att köra en tävling, men ni hade ju inte bullerdagar så det räckte? Pengafrågan var inte problemet, det finns möjligheter att lösa. Om ni vill ansöka om en EM-tävling, kontakta Lasse P för vägledning.

Vi har fortfarande inget med att göra att Hockenheim har ansökt om en deltävling utan Motorcyklar och PS. Vi uppmanar alla som har en godkänd bana att köra en EM-deltävling i alla klasser.

2008-04-19 @ 22:14:24
Postat av: Anonym

Svårläst minst sagt. Adam, kan du inte ändra typsnitt till nåt mindre flummigt och färgsättingen till nåt vettigare än mörkgrått mot mindre mörkgrått. Du tappar läsare och intresse med nuvarande upplägg.

2008-04-19 @ 23:32:43
Postat av: Anonym

Får väll hänga med i utvecklingen så du kan läsa oavset färg på internet !

Tappar läsare det vettefan ... tycker jag är på denna blogg flera gånger om dagen plus dom man pratar med är också här flera gånger...

Detta är Dragracingen bästa blogg !!
Kört hårt Adam

2008-04-20 @ 18:20:47
Postat av: Tommy, SHRA-Sundsvall

Helt rätt Micke att vi sagt att vi inte har tid och plats att kunna ta emot 8 st EM klasser på ett två dagars event. Men möjligheterna att söka EM deltävlingar ökar för många arrangörer när det tydligen är upp till arrangören att välja vilka klasser man vill köra. Det är stor skilnad i både kostnad och tidsåtgång om man t.ex. väljer endast
två klasser. Då kan också t.ex. tre arrangörer dela upp klasserna så tillsammans kör man alla åtta klasserna i en EM deltävling.På detta vis kanske man kan få till fler körtillfällen i EM??
MVH Tommy Edström

2008-04-20 @ 20:11:52
Postat av: Micke Gullqvist

Tommy, jag förstår vad du menar och jag har ventilerat detta med dig tidigare.

Det finns dock massa olika tankar och åsikter kring såna här lösningar. Du ser ju reaktionerna när en annan arrangör gjort så här.

Jag ringer dig under dagen.

Mvh MG

2008-04-21 @ 09:36:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0