SRIF MM.

Nu tänker jag "vädra" mina åsikter om vad som händer i föreningen SRIF:

Det florerar en massa rykten om läget i föreningen, och att ekonomin nu är väldigt ansträngd.
Föreningen har en ordförande som har suttit i sex år, och varit väldigt drivande från kontakten med kommun och gatukontor till den färdiga anläggning vi har i hamnen(Meca Raceway).
Jag har själv varit aktiv i olika föreningar och har en någorlunda uppfattning om hur en styrelse fungerar. Nu när läget är ansträngt så höjs det kritiska röster från många håll på ordförandens avgång.
Är det inte så att övriga styrelsen även har ett ansvar?
Ordföranden tar väl inte alla beslut själv?
Vem är kassör?
Vem gör bokföring?
Vem sköter alla inköp?
Vem betalar fakturor?
Vem redovisar budget samt ekonomiska rapporter?
Är det inte alla i styrelsens ansvar att veta hur läget är?
Åsikter är som tur är fria att ha, men det känns lite som en "häxjakt" just nu.  Ordföranden i föreningen är en stark person med mycket ideer,  kanske har det ibland gått för fort fram, men utan honom hade vi inte haft den anläggningen vi har idag. Om det sen är rätt eller fel att lägga ribban så högt som det är gjort nu,  är ju en smaksak...
Om man driver SRIF detta året utan att göra några stora investeringar finns det oerhörda möjligheter att bygga upp ett ordentligt eget kapital.
Jag tror att det är svårt att driva anläggningen helt på ideel basis, då vi förutom 4-6 stora tävlingar har ett åtagande gentemot kommunen, att hålla öppet alla onsdagar.  Hur man ska ersätta funktionärer med mera är en fin nöt för styrelsen att knäcka...


Vad gäller race-bilen, så börjar vi äntligen se ett slut på meckandet. Nästa helg ska vi jobba med bilen hela helgen och förhoppningsvis starta den. Vi kommer att ställa ut bilen på motormässan i malmö samr eventuellt på Elmia i påsk.

RSS 2.0