1:a pris på Elmia

Mitt under min middagstupplur i bussen utanför Elmiamässan kom Patrick in och berättade att vi vunnit 1:a pris i klassen "new race car". Ingen av oss visste att det förekommit någon prisutdelning eller hur vinnaran bedömdes...
Nu har vi i alla fall fått en pokal i år... Hoppas det kan bli någon till.
Vi kom hem sent i måndags och i tisdags eftermiddag lämnade vi bilen på Motormässan i Malmö.
När vi väl får bilen tillbaka på måndag blir det bråda dagar. Bland annat ska vi montera: brandsläckningssystem, koppla luft till luftväxlingen, fixa med kopplingen, montera tält på bussen mm. mm.
Tack till Linbergarna för bilderna från Elmia.


mer elmia


Elmia first price...


Inför säsongen mm.

Eftersom jag är idrottsintresserad(framförallt hockey) så följer jag ganska hyfsat med i vad som skrivs i tidningar mm. Innan varje säsong brukar de flesta kvällsblaskor ha en "inför" premiären. Nu tänkte jag ha en inför dragracing-säsongen special. Hoppas ingen tar illa vid sig:

Årets lågoddsare:  Vinnare i FIA Pro Stock?       Svar: Jimmy Åhlund

Årets mest använda ord, när Eurodragster rapporterar från Santa Pod?     Svar: Rain

Årets Julklapp?     Svar: En Top Doorslammer bil(Då klassen för närvarande har kraftig växtvärk)

Årets satsning?      Svar: Lindesberg(Som tydligen bygger en ny anläggning i hög Europa-klass)

Årets Campingresa för skåningar?      Svar: Att följa TSDS med tre st. Norrlandstävlingar(ca 850 mil)

Årets Comeback?      Svar: Lapp-Arne(Hoppas han får bilen klar, och håller sig på banan i år...)

Årets Trailer Queen?      Svar. Än-sålänge, min bil då den för närvarande är på Elmia, och nästa helg på Motormässan i Malmö...

Nu kommer jag inte på fler... Har ni egna så fyll på.

Efter att varit i Göteborg så har jag nu mellanlandat i Malmö(Sveriges Florida). Våren är verkligen här med värme och sol. Hela förmiddagen har jag arbetat med bussen, för att, för en stund sedan bli avbruten av min fru, som i princip tvingade mig att klippa häcken... Jag är skit sugen på att bygga ett stängsel runt huset och asfaltera hela skiten...

Ikväll kör vi upp till Jönköping igen, denna gången ska hela min familj med, samt delar av Patricks. Ska ni till Elmia, så kom gärna förbi och prata lite.


Elmia, kalas,mm.

I onsdags morse körde jag och Patrick Grahn upp till Jönköping med Camaron. När vi väl lastat ur bilen och rullat in den i hallen tog det ca 30 min sen var vi klara. Det var däremot inte de flesta andra... Helt otroligt vad folk lägger tid, energi och pengar på att bygga sina montrar...
Vi står som sagt i TSDS montern som vi delar med Tommy Möller, Tommy Ledberg(Summer on Wheels) och Lelle Olsson(Nitroz).
De droppade in efter hand ju längre dagen led, och vid 23.00 på kvällen var de nöjda med sina delar av vår gemensamma uppställningsplats.
Vi stannade över ons-tors, och körde ner till Malmö vid 14.00. Väl i Malmö hade frun packat husbilen färdig för avresa till Göteborg. Det blev en snabb dusch och sen bar det iväg igen. Idag (fredag) ska vi på kalar hos fruns systerdotter, och i morgon ska vi på kalas hos min systerdotter(i Malmö igen), för att seda avsluta helgen med att åka upp till Jönköping söndag och måndag.
Vi träffade en del andra TD team i Jönköping: Rimbert Wahlström och Lindberg bröderna. Helt klart fick vi lite inspiration inför säsongen...
På Tisdag ska vi lämna golfbilen till Custom graphics ( www.customgraphics.se ) för att få en liknande lackering på den som på Camaron.

En till...


Tommy Ledberg med Lena...


Tommy Möller med son


Montern börjar bli färdig...


Elmia 1


Elmia, Motormässan mm.

Nu har vi äntligen haft igång bilen.
I helgen körde vi ett tufft "meckrace". Egentligen började racet i slutet på veckan, då jag bromsade Micke Callins Pro-Stock motorer. Fan vad sugen jag blev på Pro Stock igen... Det suget gick delvis över när vi till sist fick igång den nya motorn i Camaron.

Lite hastigt blev det bestämt att vi ska ställa ut bilen på Elmia, i TSDS montern. Detta beskedet fick jag under förra veckan. På ett sätt är jag glad att jag bestämde mig för att åka dit. För nu "måste" bilen  vara så gott som klar på onsdag.
Hela teamet(alla 6) har tillbringat hela helgen i garaget i vellinge, där vi både jobbat med bilen och bussen och i lördags kväll startade vi äntligen bilen.  Helt otroligt vad en sån bil låter ......
Fortfarande finns det en massa grejer att färdigställa men vi fick gjort väldigt mycket.

Vi insåg ju under helgen att det bara är fyra veckor till testhelgen i Malmö, och två helger går bort till Elmia och Motormässan i Malmö.

Uppstart


Snart nog så......


grillad korv med öl


Kontroll av gasreglage


Provlastning


plåt-åke...


Kontroll av höjd på kompressor.


Team med ny bil...


RSS 2.0