SRIF MM.

Nu tänker jag "vädra" mina åsikter om vad som händer i föreningen SRIF:

Det florerar en massa rykten om läget i föreningen, och att ekonomin nu är väldigt ansträngd.
Föreningen har en ordförande som har suttit i sex år, och varit väldigt drivande från kontakten med kommun och gatukontor till den färdiga anläggning vi har i hamnen(Meca Raceway).
Jag har själv varit aktiv i olika föreningar och har en någorlunda uppfattning om hur en styrelse fungerar. Nu när läget är ansträngt så höjs det kritiska röster från många håll på ordförandens avgång.
Är det inte så att övriga styrelsen även har ett ansvar?
Ordföranden tar väl inte alla beslut själv?
Vem är kassör?
Vem gör bokföring?
Vem sköter alla inköp?
Vem betalar fakturor?
Vem redovisar budget samt ekonomiska rapporter?
Är det inte alla i styrelsens ansvar att veta hur läget är?
Åsikter är som tur är fria att ha, men det känns lite som en "häxjakt" just nu.  Ordföranden i föreningen är en stark person med mycket ideer,  kanske har det ibland gått för fort fram, men utan honom hade vi inte haft den anläggningen vi har idag. Om det sen är rätt eller fel att lägga ribban så högt som det är gjort nu,  är ju en smaksak...
Om man driver SRIF detta året utan att göra några stora investeringar finns det oerhörda möjligheter att bygga upp ett ordentligt eget kapital.
Jag tror att det är svårt att driva anläggningen helt på ideel basis, då vi förutom 4-6 stora tävlingar har ett åtagande gentemot kommunen, att hålla öppet alla onsdagar.  Hur man ska ersätta funktionärer med mera är en fin nöt för styrelsen att knäcka...


Vad gäller race-bilen, så börjar vi äntligen se ett slut på meckandet. Nästa helg ska vi jobba med bilen hela helgen och förhoppningsvis starta den. Vi kommer att ställa ut bilen på motormässan i malmö samr eventuellt på Elmia i påsk.

Kommentarer
Postat av: Bob Weight

Jag kan bara hålla med, det brukar inte vara så enkelt, att bara "avsätta" en starkt drivande person.

Nu är det dåliga tider, och då är det andra problem som skall lösas.

Nu är jag inte insatt i vad som är problemet/problemen, men när en organisatin växt, så brukar det finnas personer som vill ta "över skutan".

Så var det med Ny Demokrati, och vad blev det av dom sen??

2009-03-30 @ 19:23:19
Postat av: Totte

Ofast så får Ordförande ta all kritik, men som du skriver, så är det ju många personer i en förening som stjälper skutan om den sjunker....

2009-03-30 @ 21:29:16
URL: http://smokingtire.se
Postat av: Olle

Då får ju ordförande i klubben lägga fram alla kort på bordet och inte mörka allt med ekonomi mm... Det lär behövas lite nytt blod i styrelsen... Hmm och sen snackas om att det skall bli en cup mot att avsätta christer.... ni har kanske glömt hur han själv gjorde för att bli ordförande..

2009-03-30 @ 22:00:17
Postat av: Per

Alla dealar som har gjorts med pengar, har styrelsen vetat?

Klubben behöver en ärlig ordförande, fram för någon annan!

De han har gjort är bra men nu räcker det!

2009-03-30 @ 23:06:50
URL: http://-
Postat av: Niklas

Byta ut honom.

2009-03-30 @ 23:09:09
Postat av: Pelle

Det som e intressant är hur mycket pengar som kommer in och går ut . Avskrivningar och annat är bara skattetekniska frvirringar

2009-03-31 @ 09:59:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0