Malmö Motorrenovering Nationals

Jaha då var premiärtävlingen avklarad. Jag är jättenöjd med hur helgen utvecklade sig för vår del: vädert var fint, massor med publik och mycket häftig racing!!!
På fredagen fick vi en kvalrunda, som inte gick något vidare för mig. Bilen slog loss hjulen efter en halv sekund och jag rullade nerför banan. Även fast vi endast kom fem meter fick vi lite information för att "tuna" om bilen, och i första rundan på lördagen kvalade vi in. Efter fyra körda kvalrundor slutade vi på fjärde plats med en tid på 4.24s. i slutet på sista svängen "poffade" motorn lite, och det kom ett rökmoln från högersidan. Det visade sig att en liten gummibit, förmodligen från en O-ring fatnat i port nozzlen till cylinder två. Detta gjorde ju då att den cylindern fick för lite bränsle, vilket i sin tur gjorde hål i kolven..... Vi delade motorn och bytade både foder samt kolv på den cylindern. Vid kontroll av andra sidan på motorn såg vi att delar av tvåans kolv skadat ettans kolv.
Det blev ett ordentligt  "nattmeck" och vi var inte klara förrän klockan 05.00 på söndagsmorgonen.
Stort tack till Lindbergarna för lån av diverse verktyg mm, samt till Rimbert för nya vevlager.
Det visade sig att allt slit betalade av sig omgående, då vi slutade trea i tävlingen med en bästa tid på 4.175 i kvartsfinalen!!!
På det stora hela gick allt över förväntan. Alla i teamet kämpade och gjorde vad vi skulle, vi hade mkt gäster på tävlingen(kunder till MMR och Motorenova) som var helnöjda och tiderna på bilen börjar komma.


Kommentarer
Postat av: Charlie

Trodde att det skulle gå bra för er, och det kan man ju lungt säga att det gjorde.

Imponerande tider!

Nästa gång tar ni den där gamla 51:an ;-)

2009-06-01 @ 12:50:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0